Orzeźwiająca sałatka z arbuza z miętową nutą
Lato nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa – przed nami bowiem kilka kolejnych upalnych dni. Przyda się więc szybki, lekki lunch czy kolacja. Świetną propozycją…
Lato nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa – przed nami bowiem kilka kolejnych upalnych dni. Przyda się więc szybki, lekki lunch czy kolacja. Świetną propozycją…
Nic tak nie uprzyjemnia poranków, jak filiżanka dobrej kawy. Każdy prawdziwy wielbiciel tego aromatycznego napoju w końcu zaczyna rozmyślać o kupnie własnego ekspresu. Wybór…
Czarna herbata powinna być parzona od 3 do 5 minut i w tym czasie można delikatnie ją mieszać tak, żeby woda dokładnie opłukała wszystkie listki….
Lato to czas, kiedy koniecznie trzeba pamiętać o ciągłym nawadnianiu organizmu. Oprócz wody polecamy na ten czas przepyszne herbaciane przepisy! Prosta i szybka herbata…
Silikonowe formy do pieczenia to produkty, które w ostatnim czasie dokonały prawdziwej rewolucji w kuchniach na całym świecie. Wykonane są z wysokiej jakości silikonu…
Coraz lepiej znamy się na kawie. Koneserzy rozmawiają o mieszankach, aromacie, nutach smakowych i kolorze cremy. Wciąż jednak popełniamy gafy, które mogą prowadzić do nieporozumień…
Kawa jest drugim po herbacie najpopularniejszym napojem, który wybieramy do pierwszego posiłku. Obchodzony w kwietniu Europejski Dzień Śniadania to doskonała okazja, by z pomocą…
Takie połączenia lubimy najbardziej: tradycyjny sernik polany słonym karmelem i udekorowany przełamującymi smak śliwkami kalifornijskimi. Polecamy na wielkanocny stół. Składniki (forma 20 cm): Sernik:…
Obchody 17 marca – święta patrona Irlandii – już dawno przekroczyły granice tego kraju. Zielone dekoracje i toasty wznoszone whisky to tylko niektóre z…
Sardyńska kuchnia jest bardzo prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna i aromatyczna. Dominują w niej pieczone mięsa, salami, a także sery z mleka koziego i owczego. W menu Sardyńczyków…