Polski, japoński czy z żurawiną? Poznaj rodzaje chrzanu
Chociaż ten intensywny w smaku dodatek do potraw o charakterystycznej strukturze kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą, to nie ma żadnych przeszkód, aby…
Chociaż ten intensywny w smaku dodatek do potraw o charakterystycznej strukturze kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą, to nie ma żadnych przeszkód, aby…
Fermentacja to proces konserwowania żywności i wzmacniania jej wartości odżywczych oraz smaku poprzez działanie mikroorganizmów, takich jak bakterie mlekowe. Jest to starożytna metoda, która…
Szukasz niedrogiego ekspresu, który zmieści się nawet w niewielkiej kuchni? Sprawdź urządzenia na kapsułki! Kompaktowy model możesz zabrać ze sobą na wakacje – na…
Podróże kulinarne stały się popularnym sposobem odkrywania świata, pozwalając turystom na poznawanie kultur poprzez ich kuchnie. Oto kilka miejsc, które każdy miłośnik jedzenia powinien…
Alkohol jest obecnie bardzo uniwersalnym pomysłem na prezent dla osoby dorosłej. Można podarować go nie tylko na różne okazje, ale i w ramach podziękowań…
Zapach dyniowych latarni, koszmarne przebrania i słynny okrzyk „cukierek albo psikus!”. Halloween zbliża się wielkimi krokami, więc czas najwyższy zacząć myśleć o tym, jak…
Jedzenie z całą pewnością należy do czynności miłych. Jego przygotowywanie już nie koniecznie, szczególnie jeśli musimy to robić codziennie, a mamy z reguły całą…
Polska kuchnia cieszy się coraz większą popularnością wśród turystów, którzy przyjeżdżają, by zwiedzić nasz kraj i spróbować autentycznych smaków. W wielu regionach można doznać…
Wybierając wino do posiłku chociażby w restauracji, większości osób zdarza się korzystać tylko i wyłącznie z rekomendacji kelnera. Wtedy zazwyczaj trunek ten ocenia się…
Dane jasno wskazują: Polacy pokochali kebap. Ze statystyk wynika, że każdego dnia w naszym kraju zjada go nawet 5 milionów osób. Jest wiele rodzajów…